Herriot Melhuish O’Neill Architects - Wellington, Christchurch, Auckland, Tauranga

Recreation Centre, Victoria University of Wellington

Wellington

Back to projects
Recreation Centre Frontage - Victoria University of Wellington
Recreation Centre Reception- Victoria University of Wellington
Recreation Centre Night Time Exterior- Victoria University of Wellington
Recreation Centre - Victoria University of Wellington
Recreation Centre Multi-Use Space- Victoria University of Wellington
Recreation Centre Reception - Victoria University of Wellington

This comprehensive redevelopment of a disparate group of existing buildings met the current and future needs of this busy university gym and rec centre. The complicated planning involved rationalising the existing structure, as well as addressing key issues of budget, sustainability and a fast-track programme to meet the university holiday timeline. Stunning views through the building across the city were enhanced and accessibility, environmental conditions, way-finding and connection to the campus and city were all hugely improved. A collaboration with Ken Davis Architects (hyperlink).

This vision and attention to detail has helped to make the recreation centre a popular and much-used facility,” NZIA Awards Jury, 2006.

Awards: NZIA Local Award 2006.

PDF Download